Završeno snimanje novoga filma Branka Ištvančića

2 min čitanja

Branko Ištvančić jedan je od najuspješnijih hrvatskih redatelja, autor je prvog hrvatskog dječjeg filma ”Duh u močvari” koji je ostvario iznimnu kino gledanost, a svojim dokumentarcima osvaja domaće i svjetske filmske festivale. U trileru ”Most na kraju svijeta”okuplja tridesetak ponajboljih hrvatskih, srpskih i bosanskih glumaca

Završeno je snimanje novog dugometražnog igranog filma redatelja Branka Ištvančića, trilera “Most na kraju svijeta”, nakon 6 tjedana snimanja. Film nastaje po scenariju književnika Josipa Mlakića, u produkciji Artizana filma iz Zagreba. Okosnicu ovog trilera čini potraga policajca Filipa (Aleksandar Bogdanović) za nestalim starcem u selu gdje žive bosanski Hrvati naseljeni u kućama hrvatskih Srba. Radnja se događa kasnih devedesetih, a sniman je na lokacijama oko Slunja, u Sisku, Veljunu, Pisarovini, Lasinjskom Sjeničaku, Hrvatskoj Kostajnici i Zagrebu.
U trileru ”Most na kraju svijeta” Branko Ištvančić okuplja tridesetak ponajboljih hrvatskih, srpskih i bosanskih glumaca koje predvode Aleksandar Bogdanović, Boro Stjepanović, Vlatko Dulić, Nela Kocsis, Slobodan Ćustić, Miralem Zubčević, Đorđe Kukuljica, Jelena Perčin, Sanja Radišić, Anita Schmidt, Nikša Kušelj, Draško Zidar, Slaven Knezović, Bora Nenić i dr.
Branko Ištvančić jedan je od najuspješnijih hrvatskih redatelja, autor je prvog hrvatskog dječjeg filma ”Duh u močvari” koji je ostvario iznimnu kino gledanost, a svojim dokumentarcima osvaja domaće i svjetske filmske festivale.
Direktor fotografije je Branko Cahun, scenograf Zvonko Sarić, kostimografkinja Felicita Glavaš, majstorica maske Bianka Žugelj, te producentica Irena Škorić. Film je nastao u koprodukciji Hrvatske (Artizana film), HRT-a, Bosne i Hercegovine (Heft produkcija) i Srbije (Kinematografska kuća).
(HRT)

Više o redatelju i filmu: www.istvancic.com

Podijeli ovaj članak
Skip to content