Zaklada Prsten dodijelila 21 stipendiju

2 min čitanja

Do sada je Zaklada Prsten dodijelila više od 170 stipendija studentima i učenicima, za što su članovi i prijatelji Udruge Prsten osigurali više od četiri milijuna kuna

 

Zaklada Prsten Udruge Hrvata BiH Prsten dodijelila je 21 stipendiju studentima Hrvatima u BiH i Hrvatima iz BiH koji žive u Republici Hrvatskoj, a tim povodom u Središnjem uredu Udruge Prsten u Zagrebu 3. prosinca 2021. održano je svečano uručenje ugovora o stipendiranju.

Ugovore je novim stipendistima uručio predsjednik Upravnog odbora Zaklade Marko Pipunić, a čestitali su im upravitelj Zaklade Ivo Grgić i predsjednik Udruge Pavo Zubak u nazočnosti članova Predsjedništva Prstena.

Stipendisti Zaklade Prsten u ovoj akademskoj godini studenti su iz raznih krajeva Bosne i Hercegovine i Hrvatske – Livna, Mostara, Ljubuškog, Nove Bile, Žepča, Zenice, Tolise, Orašja, Travnika, Splita, Slavonskog Broda, Vinkovaca…

Prigodnim govorima okupljenima su se obratili čelnici Zaklade Pipunić i Grgić, čestitajući novim stipendistima, u čije je ime zahvalila stipendistica Valentina Banović. Jedanaest stipendija financira Zaklada, a deset pravne članice Prstena.

Jedan od ciljeva Udruge Hrvata BiH Prsten jest poticanje obrazovanja mladih pa je 2007. godine osnovana Zaklada Prsten, a u svrhu prikupljanja sredstava za Zakladu Udruga je organizirala osam humanitarnih koncerata.

Do sada je Zaklada Prsten dodijelila više od 170 stipendija studentima i učenicima, za što su članovi i prijatelji Udruge Prsten osigurali više od četiri milijuna kuna.

 

 

Podijeli ovaj članak
Skip to content