Zajednička sveta misa Nijemaca i Hrvata u Münchenu

1 min čitanja

Zajedničku misu predvodio je župni vikar župe Sv. Gabrijela fra Ante Ivan Rozić u koncelebraciji s gvardijanom samostana fra Antom Babićem i župnikom hrvatske župe blaženog  Alojzija Stepinca fra Borisom Carićem

U nedjelju, 15. srpnja je u crkvi Sv. Gabrijela u Münchenu na hrvatskom i njemačkom jeziku služena zajednička sveta misa Hrvata i Nijemaca. Uz crkvu se nalazi i samostan u kojem su već dugi niz godina i u kojem služe hrvatski franjevci Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja u Splitu. Svake nedjelje u crkvi Sv. Gabrijela se održava redovita sveta misa na hrvatskom jeziku.

U nedjelju je zajedničku misu predvodio župni vikar župe Sv. Gabrijela fra Ante Ivan Rozić u koncelebraciji s gvardijanom samostana fra Antom Babićem i župnikom hrvatske župe blaženog  Alojzija Stepinca fra Borisom Carićem. Misu je u nedjelju uveličao i nastup župnog zbora mladih “Hrvatski slavuji”, pod ravnanjem časne sestre Nikoline Bilić. Djeca u zboru kao i brojni  vjernici nosili su hrvatske dresove i nacionalna obilježja iščekujući finale Svjetskog prvenstva u nogometu taj dan u poslijepodnevnim satima. Nakon bogoslužja uslijedila je i ljetna fešta Župe. (Fenix-magazin)

Podijeli ovaj članak
Skip to content