Zajčeve skulpture u Monaku

2 min čitanja

Hrvatski umjetnik Marijan uspješno se predstavio na Art Monacu 2014 sa svojih 13 skulptura (bronca na granitu) u galerije Mone Youssef. Uskoro ga očekuje samostalna izložba u Miamiju u galeriju Nine Torres.

Zagrepčanin Marijan Zajec (1966.) svojim je izuzetnim skulpturama sudjelovao na Art Monacu 2014 te dobio pozivnice za samostalne izložbe u Miamiju i Liverpoolu. Zajec je umjetnik velikog talenta koji pred sebe postavlja zahtjeve visoke razine, ali ih kroz svoje nadasve posebne skulpture uspješno i ostvaruje.
Hrvatski umjetnik Marijan Zajec uspješno se predstavio na Art Monacu 2014 sa svojih 13 skulptura (bronca na granitu) u galerije Mone Youssef. Osim s njenom galerijom, uspostavio je odlične kontakte i s drugim galeristima pa je tako pozvan na novu samostalnu izložbu u američki Miami u galeriju Nine Torres.
Tom prigodom, između ostalog, Marijan Zajec će izraditi skulpturu koja će biti postavljena na obali Miamija. Najvjerojatnije će to biti skulptura u bronci pod nazivom “Uragan Katrin” ili “Zla dama iz New Orleansa”.
Inače, u Monaku se naš umjetnik predstavio kolekcijom “Život” koju je činilo 13 skulptura; “Trudnoća”, “Rađanje”, “Majka i dijete”, “Molitva”, “Buđenje mamuta- globalizacija”, “Tko je ubio bebu dinosaura”, “Sredozemna medvjedica”, “Feniks”, “Djevojka koja prosi”, “Pablo Picasso”, “Ljubav majke”, “Hobotnica”i ” Monaco”.
(www.akademija-art.hr)

Pročitajte intervju s umjetnikom (str. 121)

Podijeli ovaj članak
Skip to content