Zagrepčanka Dragitza iz Perua

3 min čitanja

Ova 29-godišnjakinja iz Perua priča o životu u Zagrebu, prvom poslu, stand-upu i aktualnom biznisu 

 

 

Možda još niste čuli za Dragitzu Rastegorac, ali ste sigurno čuli za simpatični brend Puro Amor Design koji već neko vrijeme na tržište stavlja šalice s otkačenim i personaliziranim natpisima. Ova 29-godišnjakinja rodila se i odrasla u Peruu, ali njezini hrvatski korijeni vukli su je u regiju iz koje dolazi njezina obitelj. Ovo je priča o životu u Zagrebu, prvom poslu, stand-upu i aktualnom biznisu.

Dragitza se rodila i 26 godina provela u Limi, glavnom gradu Perua. Njezin otac je porijeklom s Kupresa, a majka iz Bugojna, pa je nakon navršenih devet godina imala priliku još dvije provesti u Hrvatskoj prije no što se ponovno vratila u Peru. Nakon što je završila srednju školu i fakultet u Limi, Dragitza je odlučila da više ne želi živjeti tamo i da želi doći u Hrvatsku. Studirala  je komunikologiju, a onda se prijavila za stipendiju u Hrvatskoj. Došla je i živjela je u studentskom domu na Savi i u to vrijeme upoznala dosta ljudi iz Perua, Argentine i Kanade. Učila je hrvatski na Filozofskom fakultetu. Prvi posao u Zagrebu dobila je u Muzeju iluzija. Voditeljica muzeja bila je godinu dana. Tata je posudio novac  i otvorila je paušalni obrt. Kupila je stroj za tiskanje, pa drugi, pa treći. Posao je započela u sobi iznajmljenog stana pa se s vremenom prebacila u dnevni boravak. Bren Puro Amor Design možete pratiti na Facebooku i Instagramu.

Kako je u Peruu polazila satove glume i bila dio jednog glumačkog ansambla, Dragitza iza sebe ima i nekoliko predstava. Naletjela je na radionicu stand-upa u Studiju smijeha i odlučila pokušati.  Prošla je i audiciju na New York Conservatory for Dramatic Arts, što je dosta zahtjevno i skupo. U slobodno vrijeme odlazi u Praćku na karaoke, dok za ples bira Katran. Što se kuhanja tiče, Dragitza je prošla u polufinale TV emisije Kuhan i pečen.

Dragitza je dobar primjer da, ako predano utabaš put do cilja, nema toga što ćete pokolebati da odustaneš. Divna je.

Tekst: Aleksandar Selak

Doznajte više https://super1.telegram.hr/snaga/dragitza-je-genijalna-mlada-peruanka-koja-je-bolji-zivot-odlucila-potraziti-u-hrvatskoj-ovo-je-njezina-prica/

 

Podijeli ovaj članak
Skip to content