Zagrebačka filharmonija gostuje u Pečuhu

2 min čitanja

20. listopada u Pečuhu

Zagrebačka filharmonija gostovat će 20. listopada u domu Panonske filharmonije iz Pečuha u Kodaly centru u sklopu projekta međunarodne kulturne suradnje dviju zemalja i razmjene orkestara gradova prijatelja Zagreba i Pečuha

Zagrebačka filharmonija (ZF) gostovat će 20. listopada u mađarskome gradu Pečuhu u sklopu projekta međunarodne kulturne suradnje dviju zemalja i razmjene orkestara gradova prijatelja Zagreba i Pečuha, izvijestili su iz ZF. 

Koncertom Zagrebačke filharmonije u domu Panonske filharmonije iz Pečuha u Kodaly centru ravnat će maestro Uroš Lajovic, a kao solist će nastupiti bariton Ljubomir Puškarić.
Zagrebačka filharmonija večer će otvoriti skladbom “Muzika za gudače” hrvatskog skladatelja, akademika Frane Paraća, a Ljubomira Puškarića publika će imati priliku čuti u izvedbi djela “Z mojih bregov” hrvatskog skladatelja Krešimira Baranovića.
Na kraju će biti izvedena Prva simfonija u c-molu Johannesa Brahmsa, djelo koje je nastajalo dvadeset godina, ali i danas pripada u remek-djela klasičnog glazbenog stvaralaštva.
Maestro Uroš Lajovic bio je stalni gostujući dirigent Zagrebačke filharmonije od 1984. do 2001., a u sezoni 2010./2011. vratio se u Zagreb i postao umjetnički savjetnik Zagrebačke filharmonije. Redovni je i profesor dirigiranja na Muzičkoj akademiji Zagreb.
Bariton Ljubomir Puškarić na kazališnim je daskama već nastupao u najzahtjevnijim pjevačkim ulogama i ostvario zapažene nastupe na mnogim američkim i gotovo svim hrvatskim pozornicama.
Panonska filharmonija gostovala je u Zagrebu 5. listopada pod ravnanjem svog šefa dirigenta Tibora Boganyija.
(Hina)

Podijeli ovaj članak
Skip to content