Zagorci zapjevali u novoj konkatedrali Sv. Petra u Baru

2 min čitanja

Uz nazočnost nekoliko stotina, možda i tisuću vjernika održana je svečana sveta misa prigodom blagoslova katoličkog pastoralnog centra

Uz nazočnost nekoliko stotina, možda i tisuću vjernika, u novoj konkatedrali Sv. Petra u Baru je u nedjelju, 3. kolovoza u 11 sati održana svečana sveta misa prigodom blagoslova katoličkog pastoralnog centra.
Dvorana Pastoralnog centra nalazi se u prostoru tzv. kripte, tj. ispod glavnog oltara, koji još uvijek nije službeno otvoren i blagoslovljen.
Svojim prekrasnim pjevanjem ovo misno slavlje uveličao je pjevački zbor “Naša Lipa” iz grada Tuhelja u Hrvatskom zagorju pod ravnanjem maestra Armanda Slavičeka. Veliku zaslugu za dolazak ovog Zbora ima Marija Jovović iz Zagreba, koja već godinama dovodi hrvatske hodočasnike iz Zagreba i okolice u Boku, Bar i Crnu Goru.
Osim vjernika katedralne župe Bar i vjernika iz okolnih župa i dekanata, te hodočasnika iz Italije i Hrvatske, svečanosti je nazočio i veliki broj katoličkih vjernika koji kao turisti ovih dana borave u Baru i Crnoj Gori, osobito iz Poljske, ali i Slovačke, Češke, Mađarske, Ukrajine, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije (Vojvodine), Albanije, Francuske, Njemačke, SAD-a i drugih zemalja.
Sveta misa je služena na latinskom i hrvatskom jeziku, biblijska čitanja su bila na hrvatskom i albanskom, evanđelje i homilija na talijanskom, dok su molitve vjernika, osim navedenih, izgovorene i na poljskom i engleskom jeziku.

Opširnije

Podijeli ovaj članak
Skip to content