Vuković uvršten u knjigu The Best Modern and Contemporary Artists

1 min čitanja

Predstavljanju u Rimu, u galeriji L’Agostiniana na Piazzi del Popolo, pribivao je sam Vuković te hrvatski veleposlanik u Italiji Damir Grubiša

Davor Vuković (62) jedini je hrvatski autor uvršten u knjigu The Best Modern and Contemporary Artists, koja je predstavljena 16. travnja popodne u Rimu u galeriji L’Agostiniana na Piazzi del Popolo.
Posrijedi je heterogeno izdanje, neka vrsta pogolema kataloga, u kojemu je svaki od 297 zastupljenih predstavljen jednom reprodukcijom i kratkim opisom, uz kontaktne podatke. Uz dvadesetak svjetski renomiranih imena (npr. Chagall, Klee, Picasso, Mirň, Pollock, Warhol itd.) većina ostalih, razvrstanih u nekoliko stilskih grupa, manje su razglašeni – ali riječ je, koliko smo mogli ustanoviti, o autorima s dobrom prođom u galerijama, pa bi moglo biti da su autori Salvatore i Francesco Saverio Russo bili vođeni baš aktualnim galerističkim kriterijem.
Vukoviću je u knjigu uvršteno Adriatic Wonder (Jadransko čudo), lanjsko djelo (akrilik na platnu), koje je dominiralo i njegovom lanjskom izložbom u New Yorku (Broadway Gallery).
Predstavljanju knjige pribivao je sam Vuković te hrvatski veleposlanik u Italiji Damir Grubiša.
(Jutarnji list)

Podijeli ovaj članak
Skip to content