VRH na Diplomatskom  sajmu u Mađarskoj i Crnoj Gori

2 min čitanja

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Mađarskoj sudjelovalo je širokim asortimanom proizvoda, zahvaljujući potpori hrvatskih tvrtki Podravka i Kraš, predstavništvima Fonyodi-Jana i Orbico te vinarije iz Pečuha Pannon borbolt, a ono u Crnoj Gori zahvaljuje tvrtkama Podravka, Ledo, Ataco, Mercator, Tuegra – vina Kutjevo i West Point – vina Dalmacijavino na doniranim proizvodima

U hotelu InterContinental u Budimpešti, 2. prosinca, održan je 8. Diplomatski sajam, tradicionalni humanitarni događaj u organizaciji kluba supruga diplomata (Diplomatic Spouses of Budapest – DSB), pod visokim pokroviteljstvom i u nazočnosti supruge Predsjednika Republike Mađarske Anite Herczegh. Na sajmu su sudjelovala veleposlanstva 52 države, među kojima i Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Mađarskoj, i to sa širokim asortimanom proizvoda, zahvaljujući potpori hrvatskih tvrtki Podravka i Kraš, predstavništvima Fonyodi-Jana i Orbico te vinarije iz Pečuha Pannon borbolt.

Posebna atrakcija ovogodišnjega hrvatskog predstavljanja bili su radovi učeničkih zadruga pet osnovnih škola iz Zadra. Pod motom „Djeca Zadra – Hrvatske za djecu Mađarske“, vrijedne ruke učenika OŠ „Petar Preradović“, „Šime Budinić“, „Bartul Kašić“’ i „Kruno Krstić“’, kao i  škole za djecu s teškoćama u razvoju „’Voštanica“, izradile su niz proizvoda i suvenira. (hu.mvep.hr)

U Podgorici je Diplomatski božićni sajam, koji u humanitarne svrhe organizira Međunarodno udruženje žena Crne Gore u suradnji sa stranim diplomatskim predstavništvima u Crnoj Gori. održan 1.prosinaca.

Prihod ovogodišnjeg sajma, održanog u podgoričkom Delta Cityju, donirat će se Dječjem domu „Mladost“ u Bijeloj te Dnevnom centru za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju u Podgorici.

Ovogodišnji sajam okupio je 21 strano veleposlanstvo u Podgorici, kao i nekoliko izlagača iz Crne Gore. Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Crnoj Gori i Generalni konzulat u Kotoru i ovim putem zahvaljuju tvrtkama Podravka, Ledo, Ataco, Mercator, Tuegra – vina Kutjevo i West Point – vina Dalmacijavino na doniranim proizvodima, kao i sestrama Franjevkama Bezgrešnog začeća Crnogorske provincije u Dobroti, konobi Bokeški gušti u Prčnju te predstavnicama hrvatske zajednice iz Podgorice, Kotora i Donje Lastve, koje su izradom tradicionalnih hrvatskih kolača podržale ovaj humanitarni događaj.

(me.mvep.hr)

Podijeli ovaj članak
Skip to content