Vlado Franjević izlaže u St. Gallenu

2 min čitanja

O Franjevićevoj umjetnosti govorit će publicist, akademski kipar i likovni kritičar Al’Leu iz Züricha. Izložba će biti otvorena do 25. veljače U okviru izložbe, 28. siječnja 2017. Franjević će predstaviti svoj projekt SPIRALNI KANALI, a 22. veljače će čitati svoje literarne radove na hrvatskom i njemačkom

Vlado Franjević iz Schaana u Lihtenštajnu, rođen 1963. u Martincu kraj Čazme, završit će jednu posebno aktivnu umjetničku godinu novom izložbom. Njegovi likovni radovi naći će se u galeriji na kolodvoru, St. Gallen, Švicarska.

Otvaranje izložbe bit će u srijedu, 7. prosinca s početkom u 19.30 sati. O Franjevićevoj umjetnosti govorit će publicist, akademski kipar i likovni kritičar Al’Leu iz Züricha. Na saksofonu će svirati Markus Gsell, Švicarac iz Lihtenštajna. Izložba će biti otvorena do 25. veljače 2017. U okviru izložbe, 28. siječnja 2017. Franjević će predstaviti svoj projekt SPIRALNI KANALI a 22. veljače će čitati svoje literarne radove na hrvatskom i njemačkom.

Prvi nastavak izložbe “Allerlei” nedavno je bio organiziran u Lihtenštajnu. Obje izložbe pokazuju Franjevićeve radove u različitim tehnikama nastale u različitim vremenskim razmacima. I na izložbi u St. Gallenu bit će izloženi radovi koji dosad još nisu bili predstavljeni javnosti. Između ostalog, dobar dio radova na papiru nastalih u St. Gallenu između 1988. i 1992. kad je Franjević živio u tom švicarskom gradu u kojem je počela njegova umjetnička karijera.
(VF)

Podijeli ovaj članak
Skip to content