Virtualni posjet Hrvatskoj u Tetovu

1 min čitanja

Polazna točka posjeta bio je laboratorij virtualne stvarnosti gdje su predstavnici imali priliku virtualno posjetiti Hrvatsku. Fakultet je prezentirao uključivanje tehnologije i digitalizacije u proces obrazovanja i usavršavanja te demonstrirao korištenje dronova i 3D printera. Tijekom posjeta razgovaralo se o budućim oblicima suradnje udruga i fakulteta

 

Predstavnici Makedonsko-hrvatskog društva (MHD) i Hrvatskog foruma (HF) https://hr-forum.org/ prošli su tjedan posjetili Fakultet suvremenih znanosti i tehnologija Sveučilišta jugoistočne Europe u Tetovu, gdje su se susreli s dekanicom Fakulteta prof. dr. Arbanom Kadri i prodekanicom prof. dr. Marikom Apostolovom.

Polazna točka posjeta bio je laboratorij virtualne stvarnosti gdje su predstavnici imali priliku virtualno posjetiti Hrvatsku. Fakultet je prezentirao uključivanje tehnologije i digitalizacije u proces obrazovanja i usavršavanja te demonstrirao korištenje dronova i 3D printera. Tijekom posjeta razgovaralo se o budućim oblicima suradnje udruga i fakulteta.

Susret i suradnja s fakultetom uklopljeni su u aktualno djelovanje Makedonsko-hrvatskog društva koje je prošle godine započelo proces digitalizacije hrvatske kulturne baštine, čiji je rezultat informacijska platforma www.croatica.mk te prvi online arhiv Hrvata u Makedoniji koji će uskoro biti objavljen.

Opširnije https://croatica.mk/2022/03/11/posjet-hrvatskoj-pomocu-virtualne-stvarnosti/

Podijeli ovaj članak
Skip to content