VI. Dušnočki tamburaški festival

1 min čitanja

 

Gotovo tristo posjetitelja okupilo se ove godine u čardi „Leneš”, a pozivu organizatora odazvali su se orkestri Bačka (Gara), Banat (Deska), Babra (Budimpešta), Fermata (Mohač) i Poklade (Mohač)

 

 

U suorganizaciji Udruge Balkan Cultural Events Hungary i tamošnje Hrvatske samouprave u subotu, 30. studenog šestu godinu zaredom priređen je Dušnočki tamburaški festival. Domalo tristo posjetitelja okupilo se ove godine u čardi „Leneš”, a pozivu organizatora odazvali su se orkestri Bačka (Gara), Banat (Deska), Babra (Budimpešta), Fermata (Mohač) i Poklade (Mohač).

Priredbu je otvorio Ivan Gugan, predsjednik Hrvatske državne samouprave, a svojom nazočnošću uveličali Drago Horvat, generalni konzul i Neven Marčić, konzul savjetnik Republike Hrvatske u Pečuhu. Dvosatni koncert sudionika domaća i gostujuća publika iz okolnih bačkih naselja nagradila je gromoglasnim pljeskom. Festival je završen zajedničkom svirkom sudionika, a u nastavku večeri uz ples za dobro raspoloženje pobrinuo se domaći orkestar „Zabavna industrija”.

(Stipan Balatinac / Hrvatski glasnik / MCC)

 

Podijeli ovaj članak
Skip to content