Vesnini dani u Grohotama

2 min čitanja

Šolta će se i ove godine prisjetiti velike hrvatske pjesnikinje Vesne Parun. U Domu kulture „Večer za Vesnu” će održati Ksenija Prohaska, glumica splitskog HNK, a hommage pjesnikinji u čast izgovoriti Božidar Petrač, predsjednik DHK. Čitat će se i nagraditi najbolji literarni i likovni učenički radovi, a pjevat će klapa “Ćuvite”

Šolta će se i ove godine prisjetiti velike hrvatske pjesnikinje Vesne Parun, koja po posljednoj želji počiva u Grohotama, rodnome mjestu njezine majke. Treći Vesnini dani započinju u četvrtak, 10. travnja u 18 sati, kad će u Domu kulture u Grohotama “Večer za Vesnu” održati Ksenija Prohaska, glumica splitskog HNK, a hommage pjesnikinji u čast izgovoriti Božidar Petrač, predsjednik Društva hrvatskih književnika, čitat će se i nagraditi najbolji literarni i likovni učenički radovi, a pjevat će klapa “Ćuvite”.
U petak, u 9.30 položit će se vijenci na pjesnikinjin grob na starom groblju u Grohotama, potom je u Domu kulture izložba učeničkih radova na temu “Vesna Parun kroz slike i stihove”, a književnik Dubravko Jelačić Bužimski održat će predavanje “Razgovor sa sjenama”.
U 18 sati je predstavljanje knjige Božidara Petrača “Kerubin Šegvić, aporije književnosti i povijesti”, a o djelu će govoriti prof. dr. Ivan Bošković i priređivač Petrač. (Slobodna Dalmacija)

Dokumentarci u  Zagrebu na  Vesnin rođendan
Podijeli ovaj članak
Skip to content