Vedute Hrvatske predstavljene na Europeani

1 min čitanja

Mali Lošinj, Lokrum, slapovi kod Knina, brodice ispred Maloga Lošinja, Gruž i Bakar te druge vedute Hrvatske objavljene su 11. srpnja u povodu pridruživanja Hrvatske Europskoj uniji na portalui profilu na društvenoj mreži Pinterest najveće digitalne zbirke europske kulturne baštine Europeane.

Riječ je o vedutama iz fonda Središnje knjižnice u Zürichu, dostupnima na portalu Europeane preko portala Europske knjižnice
Pinterest je trenutačno najbrže rastuća društvena mreža, koja je u kratkome vremenu dostigla broj od 10 milijuna korisnika, a sve je popularnija i u Hrvatskoj.
Riječ je o virutalnome panóu na kojem korisnici mogu organizirati i dijeliti sadržaj prema vlastitim interesima. Baš kao i na Facebooku, ovdje se također mogu postavljati fotografije, statusi, poveznice i sav ostali sadržaj. No, riječ je o ponajprije vizualno usmjerenoj društvenoj mreži, koja najveću pozornost privlači fotografijama i videozapisima. Sadržaj se svrstava u tematske cjeline, preporučuje ili prosljeđuje preko vlastite virtualne ploče. Ovu novu društvenu mrežu sve više tvrtki i ustanova koristi za promidžbu vlastitih proizvoda i usluga. Među njima je i sve veći broj knjižnica.

Profil Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu na Pinterestu.
(NSK)

Podijeli ovaj članak
Skip to content