Večernjakove domovnice uručene Austrijskom društvu za kroatistiku i veleposlanici Cvjetković

2 min čitanja

Novinarka Snježana Herek, koja je u ime urednika inozemnog izdanja Večernjaka Stipe Puđe uručila obje domovnice, posebna „Večernjakova domovnica“ uručena je veleposlanici Cvjetković za zasluge za vrijeme mandata kao veleposlanica RH u SR Njemačkoj, upravo u vrijeme kada je Domovnica utemeljena, i dodatne zasluge u svojstvu veleposlanice u Austriji

U Veleposlanstvu RH organizirano je 6. lipnja svečano uručenje dviju „Večernjakovih domovnica“. Nagrade su uručene Austrijskom društvu za kroatistiku i veleposlanici dr.sc. Vesni Cvjetković. Kako je naglasila novinarka Večernjeg lista Snježana Herek, koja je u ime urednika inozemnog izdanja Večernjeg lista Stipe Puđe uručila obje domovnice, posebna „Večernjakova domovnica“ uručena je veleposlanici Cvjetković za zasluge za vrijeme mandata kao veleposlanica RH u SR Njemačkoj, upravo u vrijeme kada je Domovnica utemeljena, i dodatne zasluge u svojstvu veleposlanice u Austriji. U prigodnom govoru veleposlanica Cvjetković se zahvalila uredništvu Večernjeg lista i članovima Austrijskog društva za kroatistiku na velikom trudu i zalaganju, ali i zajedničkim trudom postignutim rezultatima.

Spomenuta nagrada ove je godine dodijeljena 13. put udrugama i pojedincima koji djeluju u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj, a ove godine je ne računajući počasnu Domovnicu dodijeljenu veleposlanici Cvjetković troje bečkih natjecatelja dobilo nagradu. Osim Austrijskog društva za kroatistiku, ovogodišnji su dobitnici manekenka Tihana Babij i Hrvatska akademska zajednica iz Beča, kojoj je nagrada prethodno uručena na posebnoj manifestaciji u Beču.

U nastavku večeri održano je predavanje „Iz hrvatske renesansne baštine: od Marka Marulića do Marina Getaldića“ u sklopu kojega su na temu dvojice velikana izlagale dr.sc. Sanja Vulić i dr.sc. Marijana Borić. Za glazbeni okvir večeri bio je zadužen Josip Čenić iz sastava „Dubrovački kavaljeri“.

(http://at.mfa.hr/)

 

Podijeli ovaj članak
Skip to content