Vatrogascima donacija iz New Yorka

1 min čitanja

Petra Dizdar, Hrvatica iz New Yorka, pokrenula je prikupljanje novčanih sredstava za hrvatske vatrogasce, a kampanju vodi na stranici gofundme

Petra Dizdar, Hrvatica iz New Yorka, pokrenula je prikupljanje novčanih sredstava za hrvatske vatrogasce. U samo jednom danu prikupljeno je 7800 dolara (oko 50.000 kuna).

Dizdar u opisu kampanje, koju vodi na stranici gofundme, navodi kako su Split i okolicu ovih dana pogodile strašni požari. Unatoč naporima, vatrogasci imaju minimalne resurse i treba im pomoć, piše Dizdar.

U Splitu, kaže, ima dvoje ljudi, L. Viskota i Marijanu Mijušković, koji kontaktiraju vatrogasnu postrojbu u Splitu i dobrovoljne vatrogasne udruge u okolici, kako bi doznali što im točno treba.

Kada se ispuni cilj prikupljanja sredstava, koji trenutno iznosi 15.000 dolara, novac će biti upotrijebljen za kupnju potrebnoga. Novac je doniralo 116 ljudi.

Dizdar navodi da je i njena tvrtka obećala da će donirati 5000 dolara. U proteklih 24 sata kontaktirani su DVD-i u najvećoj potrebi (Žrnovnica, Omiš, Lišane Ostrovičke) koji su, kaže Dizdar, oduševljeni inicijativom. Trenutno se radi lista potrebne opreme, koja seže od osnovne (ruksaci, rukavice, odijela) do vodenih pumpi, generatora i veće opreme.

Kontaktira se i dobavljače opreme kako bi se osigurao popust na količinu.
(www.croexpress.eu)

Podijeli ovaj članak
Skip to content