“Valovi” dolaze do Raba

2 min čitanja

U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Rab te pod pokroviteljstvom Grada Raba, u subotu, 17. lipnja 2023. u prostoru sv. Ivana Evanđeliste s početkom u 21:00 sat, održat će se koncert ženske klape Valovi, jedine ženske klape u Argentini. Gosti koncerta biti će rapske klape Anima Arbae (ž), klapa Krijanca (m) te dječja klapa Četiri kampanela.

Ženska klapa Valovi osnovana je 2002. godine u Buenos Airesu. Klapa broji 10 članica i pripada drugoj generaciji hrvatskih iseljenika te govori hrvatski jezik, a u proteklim su godinama nastupali u Argentini na brojim susretima i samostalnim koncertima.

Tijekom karijere surađivali su s maestrom Joškom Ćaletom, Ninom Kordićem i Festivalom dalmatinskih klapa u Omišu, a od 2018. godine režira ih Isabella Ramos Mejía. Danas su dio Hrvatske Udruge Jadran iz Buenos Airesa koju su ponovno osnovali zajedno s Klapom B.A., zadržavajući svoj identitet kao prva Hrvatska udruga HPZ Jadran i djelujući zajednički.

Klapa Valovi krenula je na 14-dnevnu turneju po Hrvatskoj, obilazeći brojne gradove i održavajući 8 koncerata te pjevajući uživo u najgledanijoj emisiji Dobro jutro Hrvatska. Cilj ove turneje, koju organizira i podupire Hrvatska matica iseljenika, je predstavljanje rada klape Valovi iz Argentine i njihova nastojanja na očuvanju klapske pjesme, hrvatske kulturne baštine i identiteta te povezivanje i ostvarivanje suradnje s klapama u Hrvatskoj.

Tekst: Ivana Rora

 

Podijeli ovaj članak
Skip to content