Ususret 22. Danima hrvatskog filma u Orašju

2 min čitanja

Na svečanost otvorenja pozvani su visoki dužnosnici BiH i RH među kojima je i ravnatelj Hrvatske matice iseljenika profesor Mijo Marić

Prvi vikend u mjesecu rujnu po tradiciji u Orašju je u znaku velike filmske manifestacije „Dani hrvatskog filma“. Filmski festival, ove 22. godine po redu, bit će održan u Orašju od 02. do 09. rujna, u okviru kojeg će biti predstavljeno osam najnovijih filmova hrvatske produkcije, prikazanih na ovogodišnjem festivalu u Puli. Na otvorenju “Dana hrvatskog filma” u Orašju 2. rujna ( kino dvorana u Orašju od 20.00 sati ) očekuje se, po tradiciji, veliki broj glumaca, redatelja i osoba iz svijeta filma, elita hrvatskog glumišta, prijatelji festivala, Orašja i glumca Ive Gregurevića, inicijatora velikog kulturnog događaja u svojem rodnom kraju, prenose na službenim stranicama vlade ŽP.

Filmski festival u Orašju održava se uz visoko pokroviteljstvo predsjedavajućeg Predsjedništva BiH dr. Dragana Čovića. Supokroviteljica manifestacije je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović. Na svečanost otvorenja pozvani su visoki dužnosnici BiH i RH među kojima je i profesor Mijo Marić ravnatelj Hrvatske matice iseljenika koja je među supokretačima ovog jedinstvenog filmskog festivala.

– Svim gostima koji će dolaskom u Orašje uveličati veliku filmsku manifestaciju, već sada upućujemo dobrodošlicu, poručuje u ime organizatora filmskog okupljanja u Orašju, Udruge filmski festival „Dani hrvatskog filma“ Iljo Benković.

Podijeli ovaj članak
Skip to content