Uspjeh sestara iz Mjenova na festivalu u Varaždinu

2 min čitanja

Ana i Sara Fleischhacker su, u svojoj starosnoj kategoriji, osvojile drugo mjesto pjesmom „Mala Hrvatica“ u kojoj pjevaju o Gradišću

Sestre Ana i Sarah Fleischhacker iz Mjenova sudjelovale su na dječjem festivalu „Djeca pjevaju“ u Varaždinu. Prve su na ovom festivalu zastupale Gradišćanske Hrvate i u svojoj su starosnoj kategoriji osvojile drugo mjesto. Predstavile su novu pjesmu „Mala Hrvatica“, u kojoj pjevaju o Gradišću.

Gizela Čenar, profesorica hrvatskoga jezika na gimnaziji u Gornjoj Pulji iz Hrvatske je dobila poziv za sudjelovanje gradišćanskohrvatske djece na ovom festivalu. Potražila ih je je u svojoj školi i našla sestre Fleischhacker iz Mjenova.

Ana i Sarah Fleischhacker redovito nastupaju na različitim dječjim festivalima u Gradišću, na školskim kazališnim produkcijama i mjuziklima Mlade inicijative Mjenovo.

Na festivalu se sudionici natječu kompozicijom koja još nije bila izvođena. Glazbu za pjesmu komponirao je Božo Potočnik iz Zagreba, a Gizela Čenar je napisala tekst i s djevojčicama uvježbala pjesmu.

Djevojčice Ana i Sarah Fleischhacker su kao i svi ostali izvođači pjevale uživo, dok je instrumentalna muzika bila playback. Pjesme je ocijenio stručni žiri, a među njima i poznati pjevač Ivica Pepelko. Ana (13) i Sarah (12) Fleischhacker pjevale su u kategoriji izvođača od 11 do 15 godina.

Udruga Festival organizirala je ovaj međunarodni dječji festival u Varaždinu po peti put. Djeca, stara od 6 do 15 godina, predstavila su 21 novu pjesmu. Osim Gradišćanki, na festivalu je sudjelovalo i dvoje pjevača iz Slovenije.
(Hrvatska redakcija ORF-a)

  
Podijeli ovaj članak
Skip to content