Uskrsni koncert Lada u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu

2 min čitanja

Na koncertu je izvedeno 14 vokalno-instrumentalnih točaka popraćenih dugotrajnim pljeskom. LADO ovim koncertom promovira svoj prvi album uskrsne tematike „Veliko je sad veselje – hrvatske uskrsne pučke popijevke“

 

Ansambl LADO održao je u subotu, 23. travnja koncert hrvatskih uskrsnih pučkih popijevki pod nazivom „Veliko je sad veselje“ u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu.

Na koncertu su u crkvi ispunjenoj mnogobrojnim članovima hrvatske rimske zajednice bili prisutni, između ostalih, i Jasen Mesić, veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Italiji, otpravnica poslova Veleposlanstva RH pri Svetoj Stolici Tea Zupičić, Igor Žontar, veleposlanik BiH pri Svetoj Stolici i drugi diplomatski djelatnici. Prije samog koncerta dobrodošlicu ansamblu i pozdrav svima prisutnima uputio je Marko Đurin, rektor Zavoda i crkve sv. Jeronima.

Na koncertu je izvedeno 14 vokalno-instrumentalnih točaka popraćenih dugotrajnim pljeskom. LADO ovim koncertom promovira svoj prvi album uskrsne tematike „Veliko je sad veselje – hrvatske uskrsne pučke popijevke“. Posebnost ovog albuma je u tome što je nastao u složenim pandemijskim vremenima, a njegova kvaliteta prepoznata je kod publike, jednako kao i kod struke, koja ga je na 29. dodjeli nagrade Porin proglasila najboljim albumom folklorne glazbe.

Dan prije, u petak 22. travnja LADO je održao istoimeni koncert i u prestižnoj Akademskoj sali Konzervatorija sv. Cecilije u Rimu, u organizaciji Veleposlanstva Republike Hrvatske u Italiji prigodom 30. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske i diplomatskih odnosa Republike Hrvatske s Republikom Italijom.

(http://www.sveti-jeronim.org/) Foto: Ansambl LADO

 

Podijeli ovaj članak
Skip to content