Uskrsna izložba u Sarajevu

2 min čitanja

Realizator izložbe je Udruga likovnih umjetnika Hrvatskog kulturnog društva “Napredak”. Osim što je povod predstojeći Uskrs, ovaj događaj je upriličen i u okviru obilježavanja 120 godina od osnutka “Napretka”

 

“Uskrsna izložba” slika otvorena je 11. travnja u galeriji samostana Sv. Ante na Bistriku. Realizator je Udruga likovnih umjetnika Hrvatskog kulturnog društva “Napredak”. Osim što je povod predstojeći Uskrs, ovaj događaj je upriličen i u okviru obilježavanja 120 godina od osnutka “Napretka”.

Predsjednica Hiba Mustafić rekla je da “Napretkovu” Udrugu likovnih umjetnika nije omela ni pandemija koronavirusa pretprošle godine, kada su vrijedni članovi realizirali pet izložaba, a 2021. godine deset.

I ova izložba, poput svake druge, stimulira umjetnika za daljnji rad, dodala je Mustafić te povodom teškog vremena u kojem se realizira, dodala da Bosanci i Hercegovci, nakon što su iskusili strahote rata, dobro znaju šta znači činiti ono što nas čini zadovoljnim. Ivana Lukić, tajnica “Napretka” i moderatorica na otvorenju izložbe rekla je

“Napredak” planira ovu godišnjicu obilježiti i brojnim drugim sadržajima u aktualnoj godini, novim izložbama, glazbenim manifestacijama, predstavljanjem knjiga i drugim prigodnim aktivnostima, najavila je Lukić.

Franjo Topić, dugogodišnji predsjednik “Napretka” (od 1990. do 2019.), uz čestitke Udruzi likovnih umjetnika zbog njihova nauma da povodom 120 godina Društva priredi ovaj događaj, za izložbu je kazao da ujedinjuje razne tehnike i ljude svih narodnosti koji se slažu ‘kao skladne boje’. Izložbu je otvorio fra Mirko Majdanžić, gvardijan franjevačkog samostana u Fojnici.

(https://www.hkdnapredak.com/)

 

 

Podijeli ovaj članak
Skip to content