Umro je Vili Rešetarić

2 min čitanja

 

Stinjačan rođen 1948. širom Austrije je poznat kao legendarni „Dr. Kurt Ostbahn“. Među Gradišćanskim Hrvatima  bio je omiljen i kao pjevač muškoga sastava Basbaritenori. Zajedno su primili Kulturnu nagradu Hrvatskoga centra Metron za 2018. godinu

 

 

U nedjelju, 24. travnja iznenada je preminuo pjevač i muzičar Vili Rešetarić (73). Kako javlja APA, smrtno je stradao. Još u subotu je bio na otvaranju bala izbjeglica Stana integracije, koji je Rešetarić utemeljio zajedno s drugima. Nedavno je bolovao od korone, tako da je morao otkazati dobrotvorne koncerte za Ukrajinu.

Stinjačan rođen 1948. širom Austrije je poznat kao legendarni „Dr. Kurt Ostbahn“. Među Gradišćanskim Hrvatima  bio je omiljen i kao pjevač muškoga sastava Basbaritenori https://web.facebook.com/basbaritenori?_rdc=1&_rdr. Zajedno su primili Kulturnu nagradu Hrvatskoga centra Metron za 2018. godinu.

Vili Rešetarić je nastupao i s Brujima i Paxima. Brat Lukasa i Petra Rešetarića više je od 50 godina stajao na pozornici. Cijeli je život bio društveno i politički angažiran. Nezaboravan je bio njegov nastup sa majkom Angelom prigodom Fešte slobode na Heldenplatzu u Beči 1994. ljeta. Zajedno su pjevali stinjačke pjesme.

Više o Viliju Rešetariću možete pročitati u vijesti prilikom 70. rođendana, koga je Stinjačan slavio u bečkoj Stadthalle https://volksgruppen.orf.at/v2/hrvati/stories/2957169. (Prijevod: dšš)

 

 

 

 

Podijeli ovaj članak
Skip to content