Udruga Libertas u posjetu KBC -u u Štipu

1 min čitanja

Posebno priznanje dodijeljeno je aktivistici i velikoj humanitarki Dolores Kašuba – Petrov, tajnici udruge “Libertas”, za iniciranje akcije koja se po prvi put događa u Republici Makedoniji, konkretno u Štipu, s potporom VRH-a u Republici Makedoniji

Udruga Hrvata „Libertas” iz Štipa bilježi značajne aktivnosti u očuvanju hrvatskoga jezika, vjerskih blagdana i hrvatske baštine. Članovi Udruge uključuju se u humanitarne akcije, a povodom proslave Svetoga Nikole i skorih božićnih blagdana delegacija Udruge s predsjednikom Veliborom Tomićem i ravnateljica Spomen-doma Majke Tereze Renata Kutera Zdravkovska sa suradnicima posjetili su Kliničku bolnički centar Štip.
Primio ih je direktor KBC-a Štip pr.dr.Panče Puzderliski. Tom prigodom bolesnicima su podijelili 200. pozlačenih medaljona s likom Majke Tereze i njezinom molitvom.
Ravnateljica Spomen-doma Majke Tereze u Skopju i delegacija udruge “Libertas” susreli su se s gradonačelnikom Opčine Štip Zoranom Aleksovim i predali mu pozlaćeni medaljon s likom Majke Tereze kao priznanje za dobru suradnju i doprinos zbrinjavanju siromaha.
Posebno priznanje dodijeljeno je aktivistici i velikoj humanitarki Dolores Kašuba – Petrov, tajnici udruge “Libertas”, za iniciranje ove akcije koja se po prvi put događa u Republici Makedoniji, konkretno u Štipu, s potporom hrvatskog Veleposlanstva u Republici Makedoniji.

Tekst: Ljerka Totch Naumova; Fotografije: Velibor Tomić

Podijeli ovaj članak
Skip to content