Učenici HN iz CG na terenskoj nastavi u Hrvatskoj

1 min čitanja

Polaznici HN iz Kotora i Tivta bili su u Zagrebu i Hrvatskom zagorju. Učenici su, osim upoznavanja kulturnih znamenitosti grada, posjetili Zoološki vrt, Stadion Maksimir, Bundek, Tehnički muzej te su se susreli s gradonačelnikom Milanom Bandićem

Polaznici hrvatske nastave iz Kotora i Tivta od 2. do 6. svibnja boravili su u Republici Hrvatskoj na terenskoj nastavi u Zagrebu i Hrvatskom zagorju. Učenici su u Zagrebu, osim upoznavanja kulturnih znamenitosti centra grada, posjetili Zoološki vrt, Stadion Maksimir, Bundek, Tehnički muzej te su se susreli s gradonačelnikom grada Zagreba Milanom Bandićem.
Osim Zagreba, ova terenska nastava obuhvatila je i posjet dvorcima Veliki Tabor i Trakošćan, zatim pregled Muzeja krapinskih neandertalaca i obilazak grada Varaždina. Učenici su se u Zagrebu susreli i sa svojom bivšom nastavnicom koja je prije vodila hrvatsku nastavu u Crnoj Gori, profesoricom Marinom Bastašić.
Zahvaljujući velikodušnim sponzorima iz Hrvatske i Crne Gore, koji su prepoznali vrijednost ovog projekta, ekskurzija je bila besplatna za sve učenike i njihovu pratnju.

Pogledajte fotografije i poslušajte audiozapis emisije posvećene ovoj temi

 

Podijeli ovaj članak
Skip to content