U Tisnome prva poučna podmorska staza na Jadranu

2 min čitanja

Za manje od mjesec dana ljubitelji jadranskog podmorja moći će kroz prvu poučnu podmorsku stazu, smještenu u uvali sv. Andrije u Tisnome, uživati u morskoj flori i fauni. Podmorska staza bit će dugačka 700 metara, a na kopnu će biti obrubljena prirodnom šetnicom koja spaja Tisno i Jezera

Za manje od mjesec dana ljubitelji jadranskog podmorja moći će kroz prvu poučnu podmorsku stazu, smještenu u uvali sv. Andrije u Tisnome, uživati u morskoj flori i fauni.
Podmorska staza bit će dugačka 700 metara, a na kopnu će biti obrubljena prirodnom šetnicom koja spaja Tisno i Jezera.
Ideju za projekt dobili smo od sličnih podmorskih staza na Azurnoj obali u Francuskoj, rekao je za Hinu načelnik općine Tisnoga Ivan Klarin.
Ta poučna podmorska staza koju će zaljubljenici u podmorje moći razgledavati s ronilačkom opremom uz stručne voditelje bit će jedinstvena atrakcija kojom se otvaraju vrata novom obliku turističke ponude – aktivnom i edukativnom turizmu.
Klarin je dodao da će takav oblik turističkih sadržaja vrlo uspješno obogatiti ponudu, kako se to već radi u mnogim vodećim turističkim središtima Mediterana.
Po uzoru na staze na Azurnoj obali, i mi smo izradili projekt i poslali ga Udruzi zaštićenih morskih područja Mediterana (Med-PAN), koja ga je prepoznala i dodijelila nam 300 tisuća kuna. Ostalih milijun kuna za dovršetak dobili smo od Fonda za zaštitu prirode, Ministarstva turizma, a dijelom ćemo ga finacirati i općinskim novcem, istaknuo je Klarin.
(HRT)

 

 

Podijeli ovaj članak
Skip to content