U Sydneyju predstavljena knjiga Vande Babić

1 min čitanja

Knjigu su na Večeri Boke predstavili prof. dr. sc. Diana Stolac, prof. dr. sc.Sanja Vulić, dr. sc. Marijana Borić te autorica

 

 

Prije 57 godina u Australiju je stigao poznati Bokelj Marko Franović, koji je svojim radom proslavio ne samo Boku kotorsku nego i svoju pradomovinu Hrvatsku. Upravo je Franoviću posvećena Večer Hrvata Boke koja je održana u Sydneyju 27. rujna, a u okviru projekta Putevima bokeljskih Hrvata. Predstavljena je i knjiga prof. dr. sc. Vande Babić., koja obnaša i dužnost dopredsjednice podružnice HKD Napredak u Zadru, inače vrsne znanstvenice i poznavateljice svojih bokeljskih korijena. Knjigu su predstavili: prof. dr. sc. Diana Stolac, prof. dr. sc.Sanja Vulić, dr. sc. Marijana Borić te autorica.

Autorica knjige iskoristila je prigodu da u ime HNV-a Crne Gore na svečanoj večeri u Sydneyju sidnejskim Hrvatima uruči pretisak Kotorskog misala. Svoj je posjet australskim Hrvatima prof. dr. sc. Vanda Babić iskoristila i za nastup na konferenciji na Sveučilištu Macquarie u Sydneyu gdje je održala prigodno predavanje o hrvatskoj kulturi Boke. (Kerigma-Pia)

 

Podijeli ovaj članak
Skip to content