U Stuttgartu uveden u službu fra Ivica Erceg

2 min čitanja

 

Nakon svećeničkog ređenja 2000. godine obnašao je službe župnog vikara u Metkoviću te u HKM Berlin i Frankfurt. Posljednjih 10 godina bio je voditelj HKŽ Sindelfingen, Leonberg i Herrenberg

Na svetim misama u Stuttgartu 6. listopada uveden je u službu fra Ivica Erceg, novi župnik hrvatskih katoličkih zajednica „Blaženi Alojzije Stepinac“ i „Sveti Martin“ Stuttgart. Prva misa je bila je u St. Josefu u Heslachu, druga u St. Hedwig uu Möhringenu i treća u konkatedrali St. Eberhard u Stuttgart-Mitte.

Na početku mise u konkatedrali stuttgartski dekan dr. Christian Hermes pročitao je biskupov dekret o imenovanju fra Ivice novim voditeljem hrvatskih katoličkih zajednica u Stuttgartu. Na kraju svečane mise fra Ivica se predstavio okupljenoj zajednici, zahvalio dekanu Hermesu, pozdravio sve okupljene i pozvao ih na suradnju za povjerene mu zajednice.

Fra Ivica Erceg  je rođen 1974. godine u Otoku kod Sinja. Nakon završene osnovne škole u rodnom mjestu, pohađa Franjevačku klasičnu gimnaziju u Sinju. Poslije toga odlazi u Franjevački novicijat na Visovcu, a zatim studira filozofsko-teološki studij u Makarskoj i Zagrebu. Nakon svećeničkog ređenja 2000. godine obnašao je službe župnog vikara u Metkoviću te u HKM Berlin i Frankfurt. Posljednjih 10 godina bio je voditelj HKŽ Sindelfingen, Leonberg i Herrenberg. (https://fenix-magazin.de/)

 

Podijeli ovaj članak
Skip to content