U Šopronu skupom obilježena 350. godišnjica smaknuća hrvatskih velikana

1 min čitanja

Na skupu su izlagali : dr. Dinko Šokčević,  dr. Petar Feletar, dr. Herbert Gassner, dr. András Krisch i glavni organizator, dr. Franjo Pajrić

 

U šopronskoj Rejpal-hiži 19. studenoga Hrvatska samouprava Šoprona, Društvo Hrvati i Čakavska katedra Šopron su pozvali na međunarodnu konferenciju  Zrinski-Frankopan obilježavajući 350. godišnjicu smaknuća hrvatskih velikana, Petra Zrinskoga i Frana Krsta Frankopana. Na skupu su znanstveno izlaganje o tragičnom događaju iz hrvatske povijesti imali dr. Dinko Šokčević, povjesničar i kroatist, dr. Petar Feletar hrvatski geograf i povjesničar koji nije po prvi put boravio u Šopronu, dr. Herbert Gassner iz Austrije, koji uvijek otkriva i nalazi kakve zanimljivosti, pa tako i ove godine. Regionalni studiji se upravo ovom tematikom i bave .

Na kraju predavanja nazočni su čuli i referat šopronskoga povjesničara dr. Andrása Krischa i glavnoga organizatora, dr. Franje Pajrića. Konferencija je započela minutom šutnje u čast vukovarskih žrtava. (prijevod:dšš)

Tiho/Hrvatski glasnik/MCC

 

Podijeli ovaj članak
Skip to content