U Skopju otvorena izložba Feminologija

1 min čitanja

U salonu galerije “KO-RA” u Domu kulture “Kočo Racin” izlaže sedam umjetnica iz Hrvatske i Makedonije, i to Gordana Bakić, Mercedes Bratoš, Koviljka Kovač, Ivona Jurić Kljajo, Gordana Vrencovska, Jana Maneva Čuposka i Nataša Milovančev

U salonu galerije “KO-RA” u Domu kulture “Kočo Racin” u Skopju 9. studenoga je otvorena izložba “Feminologija”. Izlaže sedam umjetnica iz Hrvatske i Makedonije, i to Gordana Bakić, Mercedes Bratoš, Koviljka Kovač, Ivona Jurić Kljajo, Gordana Vrencovska, Jana Maneva Čuposka i Nataša Milovančev.
Izložbu je otvorila hrvatska veleposlanica u Makedoniji Danijela Barišić, a o konceptu izložbe nadahnuto je govorila Sanda Bajzek, povjesničarka umjetnosti i predsjednica Udruženja likovnih umjetnika i likovnih kritičara Hrvatske.
Brojnoj publici obratili su se i predsjednik Društva likovnih umjetnika Makedonije Hristijan Sanev i Violeta Kalić povjesničarka umjetnosti i stručna suradnica Doma kulture “Kočo Racin” u Skopju. Izložba će biti otvorena do 21. studenoga ove godine.

Tekst: Violeta Kalikj Kalić

Podijeli ovaj članak
Skip to content