U Sarajevu potpisan Sporazum o suradnji

2 min čitanja

Predsjednik HKD Napredak mons. prof. dr. Franjo Topić, dr. Tatjana Petrić, glavna ravnateljica Sveučilišne i nacionalne knjižnice u Zagrebu, i dr. Željko Jozić, ravnatelj Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje u prostorijama HKD Napredak – Središnja uprava u Sarajevu potpisali su Sporazum o suradnji 

Predsjednik HKD Napredak mons. prof. dr. Franjo Topić, dr. Tatjana Petrić, glavna ravnateljica Sveučilišne i nacionalne knjižnice u Zagrebu, i dr. Željko Jozić, ravnatelj Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje 17. listopada u prostorijama HKD Napredak – Središnja uprava u Sarajevu potpisali su Sporazum o suradnji Hrvatskog kulturnog društva “Napredak” i Nacionalne i sveučilišne knjižnice Zagreb i Instituta za jezik.

Potpisnici su izrazili zadovoljstvo činjenicom što je time dogovorena buduća suradnja na području kulture i kulturnih odnosa i to na konkretnim projektima. Nacionalna i sveučilišna knjižnica Zagreb u nastavku suradnje s HKD “Napredak”, koja je počela godine 2001., pomoći će u digitalizaciji starih časopisa kako bi “Napredak” imao potpunu zbirku izdavačke djelatnosti, izjavila je dr. Petrić. Iduće godine te dvije institucije planiraju obilježiti 115 godina od osnivanja HKD “Napredak”, te će u Knjižnici biti priređena retrospektivna izložba plakata i druge vizualne građe vezane uz djelovanje Društva od njegove obnove 1990. godine do danas, istaknuo je dr. Topić. Vrlo nam je drago što ćemo s Napretkom ostvariti suradnju ove godine, te ćemo početkom prosinca objaviti knjigu “Besjede” Matije Divkovića i obilježiti 400 godina od njegova izlaska. Tim povodom u Zagrebu i Sarajevu bit će održan znanstveni skup o Matiji Divkoviću i njegovom utjecaju na hrvatski jezik u BiH i u Hrvatskoj, istaknuo je pak dr. Jozić, navodi se u priopćenju HKD Napredak.
(IKA)

Podijeli ovaj članak
Skip to content