U Pittsburghu su učenici predstavili svoju domovinu

2 min čitanja

Svojim školskim prijateljima Niko Barišić (5.g.) i Marina Sichok (6.g.) predstavili su Hrvatsku. Na svom stolu izložili su nekoliko izložaka koji su oslikavali ljepote Hrvatske, zemlje odakle su njihovi roditelji ili djedovi i bake pristigli. Niko je otpjevao dvije pjesme uz pratnju tamburice njegovog tate Darija Barišića

Prije nekoliko dana je u područnoj osnovnoj školi „Fox Chapel School Distric“, pod nazivom „O’Hara Elementary Multicultural Night“, u Pittsburghu održana multikulturalna večer polaznika. Djeca, roditelji i nastavnici pripremili su doista raznolike kulturne sadržaje koje su ponijele iz domovine svojih predaka te ih zorno predstavili na štandovima, ali i na pozornici gdje je održana završna priredba.

Svojim školskim prijateljima Niko Barišić (5.g.) i Marina Sichok (6.g.) predstavili su Hrvatsku. Na svom stolu izložili su nekoliko izložaka koji su oslikavali ljepote Hrvatske, zemlje odakle su njihovi roditelji ili djedovi i bake pristigli. Niko je otpjevao dvije pjesme uz pratnju tamburice njegovog tate Darija Barišića i to „Sve je ona meni“ i „Lijepa li si“. Hrvatski štand je bio interesantan, slikovit i zvučan te dobro posjećen.

Prepuna dvorana škole pratila je program, ali i mnoge izloške učenika. Naši mali veleposlanici, Marina i Niko, zaslužuju divljenja i pohvale. Niko provodi ljeto sa svojim roditeljima Megan i Darijom te bakom Milicom i djedom Ivanom u Đakovu a Marina ovdje u Pittsburghu s roditeljima Mary (r. Sestrić) i Chrisom te bakom porijeklom iz Netretića i djedom iz Rosopajnika, iz Karlovačke županije.

Tekst: Franjo Bertović

Podijeli ovaj članak
Skip to content