U Pittsburghu preminula Joanne Baburich

2 min čitanja

Nacionalni predsjednik Edward W. Pazo održao je 14. siječnja nadgrobni govor u znak počasti Joanne koja je bila predana zaposlenica Glavnog ureda i dugogodišnja čelnica odsjeka 141 CFU-a. Pokopana  je na groblju Monongahela, a umjesto cvijeća donirali su se prilozi za CFU Scholarship Foundation

 

Joanne M. Baburich iz Chalfanta, PA, umrla je u 77. godini života 10. siječnja ove godine. Joanne je bila kći Antuna i Barbare Baburich i sestra Roberta “Butcha” Baburicha rođena 29. travnja 1944. Njen otac i brat bili su dobro poznati među našim tamburašima zapadne Pennsylvanije. Joanne je bila dugogodišnja zaposlenica Hrvatske bratske zajednice Amerike ponosna na svoju hrvatsku baštinu i aktivna kao predsjednica CFU odsjeka 141 Istoka, Pittsburgh, PA. U društvu Hrvatska Vila, odsjek 141 HBZ u East Pittsburghu, u času smrti bila je odsječna tajnica/blagajnica. Godinama je radila i kao koreografkinja za razne mlađe tamburaške skupine. Bila je predsjednica brojnih kuglačkih turnira CFU-a i sudjelovala na mnogim događanjima kao delegatkinja svog odsjeka. Također je uživala u CFU košarkaškim turnirima. Aktivna u svojoj zajednici, Joanne je također bila vijećnica iz Chalfanta. Kao strastvena obožavateljica baseball teama Pittsburgh Piratesa pokrenula je Klub navijača Bill Mazeroski.

Nacionalni predsjednik Edward W. Pazo održao je 14. siječnja nadgrobni govor u znak počasti Joanne koja je bila predana zaposlenica Glavnog ureda i dugogodišnja čelnica odsjeka 141 CFU-a. Pogrebu je prisustvovao značajni broj djelatnika iz Glavnog ureda, uz nacionalnu tajnicu/blagajnicu Bernadette Luketich-Sikaras i nacionalnog potpredsjednika/članske usluge Franju Bertovića. Pokopana  je na groblju Monongahela, a umjesto cvijeća donirali su se prilozi za CFU Scholarship Foundation.

Ostat će u sjećanju obitelji i mnogih CFU članova po dobroti, velikodušnosti i prijateljstvu. Počivala u miru. (Zajedničar)

 

Podijeli ovaj članak
Skip to content