U Parizu predstavljen Le Guide Vert Zagreb

2 min čitanja

Zagreb je ujedno i prvi te za sada jedini hrvatski grad kojemu je posvećeno „zeleno” izdanje Michelinova vodiča, a time se našao u društvu s gradova kao što su Amsterdam, Atena, Barcelona, Berlin, Budimpešta …..

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Francuskoj i Veleposlanstvo RH organizirali su 23. lipnja u prostorima VRH-a u Parizu predstavljanje novog Michelinova vikend-vodiča po Zagrebu „Le Guide Vert Zagreb“, u kojem se na 145 stranica predstavlja turistička ponuda našeg glavnog grada i njegove okolice.
Ovo je prvo izdanje posvećeno hrvatskom glavnom gradu, a uz najzanimljivije zagrebačke atrakcije predstavljeni su i Varaždin, Samobor i Hrvatsko zagorje. Zagreb je ujedno i prvi te za sada jedini hrvatski grad kojemu je posvećeno „zeleno” izdanje Michelinova vodiča, a time se našao u društvu s gradova kao što su Amsterdam, Atena, Barcelona, Berlin, Budimpešta, Firenca, Istanbul, Lisabon, London, Madrid, Milano, New York, itd.
Prva naklada otisnut će se u 5000 primjeraka, a vodič će biti dostupan u svim većim knjižarama diljem Francuske. Prema podacima HTZ-a, prošle godine je u Zagrebu boravilo 5% više Francuza, koji su ostvarili 9% više noćenja. Prezentaciji koja je održana u prostorijama Veleposlanstva RH prisustvovalo je više od 70 predstavnika francuskih turističkih agenta te novinara francuskih redakcija, a upriličena je i nagradna igra u kojoj je glavna nagrada bila vikend u Zagrebu.
(fr.mvep.hr)

Podijeli ovaj članak
Skip to content