U lipnju na snazi sezonski red plovidbe

2 min čitanja

Nova katamaranska linija će povezivati Pulu, Unije, Susak, Mali Lošinj, Ilovik, Silbu i Zadar a sezonska Dubrovnik, Korčulu, Hvar, Bol i Split

Najveći domaći putnički brodar Jadrolinija od petka, 2. lipnja prelazi na sezonski red plovidbe, a uz postojeće linije uvodi novu katamaransku koja će od 3. lipnja povezivati Pulu, Unije, Susak, Mali Lošinj, Ilovik, Silbu i Zadar te sezonsku katamaransku liniju koja će od 9. lipnja povezivati Dubrovnik, Korčulu, Hvar, Bol i Split. 

Iz te tvrtke izvijestili su i da od druge polovine svibnja već prometuje nova međunarodna trajektna linija, koja će do prosinca povezivati Bari u Italiji s Barom u Crnoj Gori.

Iz Jadrolinije ističu da sezonski red plovidbe podrazumijeva uvođenje dodatnih putovanja na linijama u lokalnom linijskom pomorskom prometu.

Stupanjem na snagu sezonskog reda plovidbe počinje se primjenjivati i sezonska tarifa, s cijenama u prosjeku 20 kuna većim u odnosu na izvansezonsku tarifu, naveli su, napominjući da se sezonska tarifa ne odnosi na otočane, odnosno vlasnike otočnih iskaznica, kojima cijene ostaju nepromijenjene tijekom cijele godine.

Putnicima se, kako bi se tijekom sezone smanjile gužve u agencijama i na prodajnim mjestima u pristaništima, preporuča kupnja karte putem službene Jadrolinijine stranice, na kojoj su dostupni i pretraživanje reda plovidbe, online kupnja karata i dnevne servisne informacije.
(tportal.hr)

Podijeli ovaj članak
Skip to content