U Koljnofu se priprema Forum mladih

2 min čitanja

Tema sastanka će biti manjinsko obrazovanje na hrvatskom jeziku i iskustva mladih.  Susret će se održati u kooperaciji s Društvom gradišćanskohrvatske mladeži u Ugarskoj i Hrvatskom samoupravom u Koljnofu

Hrvatska matica iseljenika priprema 2. Forum mladih pripadnika hrvatskih manjia, koji će se održati u Koljnofu. Tema sastanka će biti manjinsko obrazovanje na hrvatskom jeziku i iskustva mladih.  Susret će se održati u kooperaciji s Društvom gradišćanskohrvatske mladeži u Ugarskoj i Hrvatskom samoupravom u Koljnofu. U fokusu će biti iskustva mladih – kako su oni doživjeli hrvatsko obrazovanje u svom domu, u vrtiću, osnovnoj i srednjoj školi, pa i na sveučilištu.

Gradišćanski Hrvati, primjerice, žive u četiri država, a obrazovanje i socijalizacija kao pripadnika manjine različita je u svakoj od njih – rekao  jepotpredsjednik Hrvatske samouprave u Koljnofu Petar Mogyorósi. Mladima iz hrvatskih manjina namjeravaju pružiti pričiku da upoznaju druge.  Nedavno je održan je radni sastanak o Forumu mladih pripadnika hrvatskih manjin na kojem su se zastali predstavnici

Organizatori se nadaju, da će se Forumu odazvati prije svega mladi učitelji angažirani u različitim društvima i koji su spoznali da je naobrazba ključ svemu, kazao jej Mogyorósi.

Uz radne grupe, predviđeni su izleti i zabavan program. Forum mladih u Koljnofu će se održati od 21. do 23. rujna. Najave dolaska prima Hrvatska matica iseljenika i Hrvatska samouprava u Koljnofu. Prvi forum je održan lani u Subotici.

(Hrvatska redakcija ORF-a)

Podijeli ovaj članak
Skip to content