U Grazu održan Dan Hrvatske 2019.

1 min čitanja

Tema poslovnog skupa je bila EU fondovi u Hrvatskoj, a sudjelovalo je preko 150 predstavnika gospodarskog, javnog i civilnog sektora iz Austrije i Hrvatske

 

U Grazu je 23. listopada, pod pokroviteljstvom Ministarstva za regionalni razvoj i fondove EU., održan ‘Dan Hrvatske 2019’. Uvodnu prezentaciju održala je državna tajnica Nikolina Klaić. Tema poslovnog skupa je bila EU fondovi u Hrvatskoj, a sudjelovalo je preko 150 predstavnika gospodarskog, javnog i civilnog sektora iz Austrije i Hrvatske.

U okviru panela ‘EU fondovi i njihov utjecaj na gospodarski rast i razvoj Hrvatske s naglaskom na ‘Projekt Slavonija, Baranja i Srijem’ sudjelovali su državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Tugomir Majdak zajedno s državnom tajnicom Natašom Mikuš Žigman, Josipom Grgićem iz HBOR-a te gospodarstvenicima iz Austrije.

– Hrvatska planira u sljedećem programskom razdoblju 2021. – 2027., s ciljem povećanja produktivnosti i modernizacije poljoprivrede, strateški definirati potencijalni projektni ciklus vezan za primarnu poljoprivrednu proizvodnju i prehrambenu industriju, uz naglasak na udruživanje poljoprivrednika te mlade poljoprivrednike i inovacije u poljoprivredu, kao i dio lokalne infrastrukture koja može doprinijeti povećanju konkurentnosti poljoprivrede RH, izjavio je državni tajnik Majdak.

(https://www.croexpress.eu/)

 

Podijeli ovaj članak
Skip to content