U Badenu predstavljena monografija o Meliti Lorković

2 min čitanja

Autor monografije o velikoj hrvatskoj pijanistici je njen sin, prof. Radovan Lorković, a predstavljanje u prostorijama Stadtcasina u Badenu omogućio je Hrvatski kulturni klub Švicarske 

 

Hrvatski kulturni klub Švicarske organizirao je 17 ožujka, u prostorijama Stadtcasina u Badenu, predstavljanje monografije o velikoj hrvatskoj pijanistici Meliti Lorković (1907.-1987.), autora Radovana Lorkovića.

U ime Hrvatskoga kulturnog kluba prof. Radovana Lorkovića i sve prisutne, a među njima i gk RH iz Züricha Hrvoja Cvitanovića, pozdravio je Zvonimir Mitar. Nakon odslušane glazbene teme, s monografiji pridodanog CD-a, u izvođenju Melite Lorković, dr. Georg Foglar je ukratko predstavio monografiju i njenog autora. 
Prof. Lorković zahvalio je organizatorima predstavljanja, Hrvatskom kulturnom klubu te usput i Hrvatskom humanitarnom forumu koji je u Hrvatsku otpremio nekoliko stotina transporata humanitarne pomoći. U njima je i on poslao svoje klavire, violine i druge glazbene instrumente koje je osobno kupio ili pribavio i donirao za desetak glazbenih škola diljem Hrvatske. Osvrnuo se na nedavnu zagrebačku promociju svoje monografije, a zatim je prešao na čitanje nekih interesantnih priloga iz svoje knjige.
Koliko god se trudio u knjizi napisati sve najvažnije o svojoj majci i obiteljima Lorković i Pozajić, Lorković je kazao, da ima dojam da još uvijek ima dosta toga ne izrečenoga i da bi knjigu mogao stalno nadopunjavati. Nagrađen je srdačnim pleskom, a prisutni su mogli postavljati pitanja, na koja je bio spreman odgovoriti. Uslijedila je živa diskusija o svemu rečenom.

Predsjednica Hrvatskog kulturnog kluba Zlata König na kraju je srdačno zahvalila prof. Lorkoviću u ime Kluba i svoje osobno na vrlo lijepoj prezentaciji monografije.

Opširnije na www.croatia.ch 

Podijeli ovaj članak
Skip to content