Tripundan i Tripundanski bal u Kotoru

2 min čitanja

Svečanosti u čast Sv. Tripuna, mučenika, zaštitnika grada i biskupije održat će se prema utvrđenom programu  -Lodama, Kolom sv. Tripuna, koncertom u spomen pok. don Antonu Belanu i dr. Hrvatsko građansko društvo Crne Gore – Kotor organizira 8. veljače „Tripundanski bal“ u hotelu „Splendid“ –  Bečići

 

Svečanosti u čast Sv. Tripuna, mučenika, zaštitnika grada i biskupije održat će se prema utvrđenom programu. U ponedjeljak, 27. siječnja, Lode – pohvale u čast svecu izreći će ovogodišnji Mali admiral Karlo Ribica. Od 30. siječnja do 1. veljače svaki dan, s početkom u 18.00 sati bit će trodnevna duhovna priprava.

Na blagdan Kandelore (Svijećnice), 2. veljače u 18.00 sati prijenos relikvija, pjevana Večernja sa Službom čitanja i kađenjem svetih moći. Kalendarski će se blagdan Sv. Tripuna proslaviti 3. veljače dvjema svetim misama, u 10.00 i 18.00 sati. Vanjska proslava bit će u nedjelju, 9.veljače. Započeti će dočekom podružnicama Bokeljske mornarice ispred glavnih gradskih vrata u 9,30 sati, Kolo sv. Tripuna plesat će se ispred katedrale u 10.00 sati, a u 10.30 započet će svečana pontifikalna euharistija koju će predslaviti mons. dr. Ivan Devčić, riječki nadbiskup. Nakon svete mise slijedi procesija s relikvijama ulicama grada. U nedjelju, 16. veljače nakon sv. mise u 11.00 sati bit će spuštanje zastave. Dodatno, u organizaciji KotorArta, u petak, 7. veljače u katedrali će se održati koncert klasične glazbe posvećen pokojnom kotorskom župniku don Antonu Belanu.

U subotu, 8. veljače u 17.00 sati bit će svećeničko ređenje don Željka Paskovića.

 

Hrvatsko građansko društvo Crne Gore – Kotor organizira 8. veljače „Tripundanski bal“ u hotelu „Splendid“ –  Bečići, s početkom u 20.00 sati. Goste zabavljaju: bend „The Grupa“ i VIS „Tri Kvarta“ iz Kotora. Informacije na tel.: 031/ 304 – 232 i 069/ 041- 153 (Radio Dux)

 

Podijeli ovaj članak
Skip to content