Trideset prva iz ciklusa tribina inozemne Croatice NSK

2 min čitanja

Na tribini će se govoriti o stručnome i znanstvenome radu Marina Knezovića, bivšoj dužnosti ravnatelja HMI-ija, sadašnjem poslu voditelja Odjela za hrvatske manjine u toj ustanovi, projektu digitalnih izdanja Hrvatske matice iseljenika, zanimanju za povijest, ekohistorijskim temama, web dizajnu i dr.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu održat će u srijedu, 6. veljače u 12 sati, u sklopu Zbirke inozemne Croatice, trideset prvu iz ciklusa tribina na temu inozemne Croatice. Voditeljica je tribine dr. sc. Željka Lovrenčić, a gost je povjesničar i voditelj Odjela za manjine Hrvatske matice iseljenika Marin Knezović.

Na tribini će se govoriti o stručnome i znanstvenome radu Marina Knezovića, bivšoj dužnosti ravnatelja Hrvatske matice iseljenika, sadašnjem poslu voditelja Odjela za hrvatske manjine u toj ustanovi, projektu digitalnih izdanja Hrvatske matice iseljenika, zanimanju za povijest, ekohistorijskim temama, web dizajnu i dr.

Marin Knezović rođen je u Zagrebu 3. lipnja 1968. godine, gdje je završio osnovnu i srednju školu te studij povijesti na Filozofskome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Na istome je Fakultetu i magistrirao temom Preporodna Hrvatska i Bosna i Hercegovina od 1830. do 1849. Stekao je i zvanje web dizajnera. Predavao je povijest u osnovnim, srednjim stručnim školama i gimnazijama. Autor je priručnika za napredno učenje povijesti pod nazivom Hrvatski narodni preporod. Stručno je usavršavao nastavnike povijesti. Bio je istraživač na međunarodnome znanstvenom projektu Triplex Confinium. Objavio je i znanstvene članke koje se bave ranom modernom hrvatskom hrvatskom poviješću, hrvatskim narodnim preporodom i razdobljem maspoka. (NSK)

Podijeli ovaj članak
Skip to content