Tribina o prvom hrvatskom predsjedniku

2 min čitanja

Tribinu u Spreitenbachu nedaleko Züricha organizirali su Hrvatsko-švicarski gospodarski klub (KSW) i Generalni konzulat RH iz Züricha

 

Tribina o liku i djelu prvog hrvatskog predsjednika, dr. Franje Tuđmana održana je  29. svibnja u dvorani hotela Hilton Garden Inn u Spreitenbachu nedaleko Züricha, a organizatori su Hrvatsko-švicarski gospodarski klub (KSW) i Generalni konzulat RH iz Züricha. Priređena je povodom 100. godišnjice rođenja dr. Franje Tuđmana, ali i kao dio manifestacija kojima se obilježava 30. godišnjica hrvatske neovisnosti i diplomatskih odnosa Republike Hrvatske i Švicarske Konfederacije. Prisutne goste u ime organizatora pozdravila je Monika Vitez (KSW) te generalni konzul mr. Slobodan Mikac. On je u svom pozdravnom govoru pohvalio odličnu suradnju kluba i konzulata te najavio i sljedeće tribine, s težištem na temama iz gospodarstva. Prisutnima je čestitao sutrašnji Dan državnosti i pozvao ih da to proslave u okviru svojih mogućnosti. Okupljenima se obratila i veleposlanica dr. Andrea Bekić, koja je u jezgrovitom “uvodu” u tribinu istaknula neke najzanimljivije podatke i trenutke bogatog političkog djelovanja prvog hrvatskog predsjednika. Kratku izjavu, koja je projicirana na početku tribine, poslao je Anto Đapić, bivši predsjednik HSP-a i saborski zastupnik.

Sudjelovali su: dr. Darko Bekić, bivši diplomat i neovisni analitičar, Tihomir Nuić, dipl. teolog i publicist te Alan Šavar, dipl. inženjer turizma, predsjednik HDZ-a Švicarska od 1991. do 1994. Tribinu je vodio Damir Petkov, dipl. politolog.

Pri kraju tribine gostima se obratio i Jozo Dalić, predstavnik Hrvata iz Švicarske, a potom je uslijedila diskusija.. Organizatori su pripremili i skromne poklone za sudionike tribine. Valja reći da je neformalno druženje nastavljeno i nakon tribine. Video dostupan na portalu.  (https://www.hrvati.ch)

 

 

Podijeli ovaj članak
Skip to content