Tribina o nakladništvu Hrvata u Mađarskoj

2 min čitanja

 

Na tribini koja je održana u čavoljskoj knjižnici sudjelovali su ravnatelj Zavoda dr. sc. Stjepan Blažetin te suradnici Znanstvenog zavoda Hrvata u Mađarskoj Silvestar Balić i Lilla Trubić

 

Znanstveni zavod Hrvata u Mađarskoj, Kulturni centar bačkih Hrvata i Hrvatska samouprava Čavolja u srijedu, 23. siječnja su organizirali prvu tribinu u nizu na temu Nakladništvo podunavskih Hrvata(Bunjevaca i Šokaca), a povodom obilježavanja 150. godišnjice hrvatskog tiska i nakladništva, konkretno prvog broja Antunovićevih Bunjevačkih i šokačkih novina. Na tribini koja je održana u čavoljskoj knjižnici sudjelovali su ravnatelj Zavoda dr. sc. Stjepan Blažetin te suradnici Znanstvenog zavoda Hrvata u Mađarskoj Silvestar Balić i Lilla Trubić.

U ime domaćina i suorganizatora nazočne je pozdravio ravnatelj Kulturnog centra bačkih Hrvata sa sjedištem u Baji Mladen Filaković. Ukratko je predstavio Znanstveni zavod Hrvata u Mađarskoj te najavio nastavak slične tribine u Gari i Baji. Zatim je ravnatelj Znanstvenog zavoda dr. sc. Stjepan Blažetin ukratko predstavio rad i izdanja ustanove, istaknuvši značaj pisane i tiskane riječi u životu hrvatske narodnosti. Suradnik Zavoda Silvestar Balić održao je izlaganje na temu Nakladništvo podunavskih Hrvata (Bunjevaca i Šokaca). Na kraju je dr. sc. Stjepan Blažetin darovao tri izdanja Zavoda Ziti Ostrogonac Kiss, predsjednici čavoljske Hrvatske samouprave.

(Stipan Balatinac/Hrvatski glasnik/MCC )

 

Podijeli ovaj članak
Skip to content