Treći susret škola i hrvatskih učenika u Dušnoku

2 min čitanja

U dušnočkom Kulturnom domu priređeno je natjecanje pod nazivom „Tko što zna“ na hrvatskom jeziku. Na priredbi i u kulturnom programu sudjelovali su učenici predmetne nastave hrvatskoga jezika iz Aljmaša, Baćina, Kaćmara i Dušnoka koji su došli u pratnji svojih učiteljica

 

U suorganizaciji Dušnočke osnovne škole i mjesne Hrvatske samouprave 25. travnja u dušnočkom Kulturnom domu priređeno je natjecanje pod nazivom „Tko što zna“ na hrvatskom jeziku. Na priredbi i u kulturnom programu sudjelovali su učenici predmetne nastave hrvatskoga jezika iz Aljmaša, Baćina, Kaćmara i Dušnoka koji su došli u pratnji svojih učiteljica. Svaka grupa predstavila se programom po slobodnom izboru, a bilo je narodnih i modernih pjesama, plesova, lutkarskih igrokaza i kazivanja stihova.

Glavna organizatorica i učiteljica hrvatskoga jezika Silvija Varga je, uz ostalo, naglasila kako je cilj susreta bio  da se učenici upoznaju sa znanjem i produkcijama svojih kolega, da se druže i zajedno provedu jedno lijepo i veselo popodne uz ples i pjesmu. Susret hrvatskih učenika završen je plesom na koem su svirali učenik osmog razreda János Balogh na harmonici i voditelj orkestra Zabavna industrija Dávid Pozsonyi, a zaključen je myugo disco zabavom. Zahvaljujući Hrvatskoj samoupravi Dušnoka svi sudionici lijepo su pogošćeni.

Stipan Balatinac / Hrvatski glasnik / MCC

 

Podijeli ovaj članak
Skip to content