Treći rođendan Radio Duxa

2 min čitanja

Godišnjica početka emitiranja programa jedine radio-postaje hrvatske nacionalne manjine u Crnoj Gori obilježena je svečanošću kojoj su nazočili, uz direktora i glavnog urednika Miroslava Marušića, hrvatski konzul Božo Vodopija, ministrica bez portfelja u Vladi Crne Gore Marija Vučinović (HGI), predsjednik HNV-a Crne Gore Miroslav Franović, poslanica HGI u Skupštini Crne Gore Ljerka Dragičević i direktor crnogorskog Fonda za manjine Safet Kurtagić, te čelnici skoro svih hrvatskih udruga u Crnoj Gori

Treća godišnjica početka emitiranja programa Dux radija, jedine radio-postaje hrvatske nacionalne manjine u Crnoj Gori, obilježena je 5. prosinca svečanošću u prostorijama tog medija.
Goste, među kojima su bili hrvatski konzul Božo Vodopija, ministrica bez portfelja u Vladi Crne Gore Marija Vučinović (HGI), predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore Miroslav Franović, poslanica HGI u Skupštini Crne Gore Ljerka Dragičević i direktor crnogorskog Fonda za manjine Safet Kurtagić, te čelnici skoro svih hrvatskih udruga u Crnoj Gori, pozdravio je direktor i glavni urednik Dux radija Miroslav Marušić.
Istakavši da je od skromnih početaka prije tri godine Dux radio izašao iz okvira stereotipa klasičnih radija, širokog kruga slušatelja, ne samo pripadnika hrvatske manjine, Marušić je kazao da je u međuvremenu, zahvaljujući podršci Fonda za manjine Crne Gore i Ministarstva vanjskih poslova Hrvatske, redakcija poboljšala tehničku opremljenost i pokrenula internet portal koji je vrlo posjećen.
Predsjednik Hrvatske krovne zajednice „Dux Croatorum” koja je osnivač Dux radija Zvonimir Deković podvukao je značaj rada tog medija za Hrvate na ovim prostorima i naglasio da se kraju privodi i drugi njihov značajan projekt –kompletna obnova Doma kulture u Donjoj Lastvi u kojem je odnedavno građanima na raspolaganju i novouređena biblioteka s 3 tisuće naslova u sklopu Hrvatske knjižnice „Ljudevit Gaj”. Doznajte više

Podijeli ovaj članak
Skip to content