Treća sjednica Povjerenstva za pitanje statusa Hrvata u Republici Sloveniji

1 min čitanja

Predsjednik Saveza hrvatskih društava u Sloveniji Đanino Kutnjak izvijestio je prisutne o aktualnim događanjima u hrvatskoj zajednici, o ostvarenoj suradnji s njemačkom jezičnom zajednicom i objavljenoj knjizi Hrvati u Sloveniji

U Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske održana je 30. listopada treća sjednica Povjerenstva za pitanje statusa Hrvata u Republici Sloveniji.

Na početku sjednice predsjednik Povjerenstva državni tajnik Zvonko Milas istaknuo je kako je osnivanje ovog Povjerenstva donijelo pozitivne pomake te se postojeće aktivnosti bolje koordiniraju, a jednako tako predlažu se i nove koje će u budućem radu još više jačati suradnju i zajedničko djelovanje, pri čemu je u fokusu primjereno definiranje položaja i statusa Hrvata u Sloveniji kao nacionalne manjine.

Predsjednik Saveza hrvatskih društava u Sloveniji Đanino Kutnjak izvijestio je prisutne o aktualnim događanjima u hrvatskoj zajednici, o ostvarenoj suradnji s njemačkom jezičnom zajednicom i objavljenoj knjizi Hrvati u Sloveniji.

Uz najvažnije pitanje statusa i položaja Hrvata, članovi Povjerenstva istaknuli su važnost očuvanja i razvijanja hrvatskoga identiteta, pri čemu su posebno važni obrazovanje i kultura.

Na kraju sjednice dogovoreni su konkretni predstojeći koraci cilj kojih je upoznavanje javnosti s položajem Hrvata u Republici Sloveniji i, u konačnici, ostvarivanje statusa nacionalne manjine.

(www.hrvatiizvanrh.hr)

Podijeli ovaj članak
Skip to content