Treća sjednica hrvatsko-makedonskog Međuvladinog mješovitog odbora za provedbu Sporazuma o zaštiti prava nacionalnih manjina

1 min čitanja

U Skopju je 18. lipnja održana treća sjednica Međuvladinog mješovitog odbora za praćenje provedbe Sporazuma između Republike Hrvatske i Republike Makedonije o zaštiti prava hrvatske manjine u Republici Makedoniji i makedonske manjine u Republici Hrvatskoj.

Sjednica je održana je u dvorani Kluba zastupnika Parlamenta Republike Makedonije. Hrvatsko izaslanstvo predvodio je Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i predsjedatelj hrvatskog dijela MMO-a, a makedonsko izaslanstvo Edmond Ademi, ministar u Vladi Republike Makedonije zadužen za dijasporu i predsjedatelj makedonskog dijela MMO-a.

Tijekom sjednice analizirana je provedba usvojenih preporuka s prethodne sjednice, u listopadu 2010. u Zagrebu, te su razmotrena aktualna pitanja od važnosti za obje manjine. Posebno je istaknuta važnost aktivnog sudjelovanja predstavnika obiju manjina u radu MMO-a. Po završetku sjednice zapisnik su potpisali predstavnici obje strane. Milas je kazao kako će se sljedeća, 4. sjednica hrvatsko-makedonskog MMO-a održati iduće godine u Zagrebu. (http://www.hrvatiizvanrh.hr/)

Podijeli ovaj članak
Skip to content