TRADICIJSKA ABECEDA – slovo D

2 min čitanja

Novi tjedan, i novo slovo u našoj prekrasnoj priči!❤️

Ovaj tjedan će slovo D -DANI KRUHA U HKM DUISBURG predstaviti ADRIA Duisburg.

Dani kruha, tradicionalna manifestacija koja se s ljubavlju i zahvalnošću obilježava diljem svijeta, posebno su svečani u Hrvatskoj katoličkoj misiji Duisburg. Ova manifestacija je odraz zahvalnosti za plodove zemlje i neumorni rad ljudi koji su posvećeni proizvodnji hrane. U jesensko doba, kada se priroda odijeva u zlatne tonove i kada su polja već ponudila svoje bogatstvo, naša zajednica se okuplja kako bi proslavila ove blagoslovljene dane.

U sklopu Dana kruha, HKM Duisburg postaje mjesto susreta, molitve i slavlja.

Folklorna skupina ADRIA u svojim bogatim nošnjama nosi tradiciju i kulturu, a tamburaši “Zlatni Zvuci” svojim melodijama dodaju posebnu čaroliju misnom slavlju. Klapa Aurelia i crkveni zbor svojim pjesmama dodatno uzdižu duh zajedništva.

Misno slavlje je samo početak, jer nakon njega slijedi druženje uz degustaciju domaćih vina i delicija koje su spretnim rukama pripremili članovi naše zajednice. Ovo je trenutak kada se stolovi spajaju, kada se kruh lomi, a pjesma širi, sve u duhu zahvalnosti i zajedništva.

Biti zajedno, dijeliti obrok, pjevati i zahvaljivati Bogu, to su trenuci koji nas ispunjavaju i daju nam snagu za sve izazove svakodnevnog života. U HKM Duisburg, Dani kruha su prilika da se podsjetimo koliko je važno njegovati zajedništvo, tradiciju i zahvalnost za sve darove koje nam život pruža.

VIDEO

Podijeli ovaj članak
Skip to content