Telećan dobio književnu nagradu u Indiji

1 min čitanja

U indijskom je gradu Thiruvananthapuramu dodijeljena mu je nagrada za književnost, u okviru 10. Međunarodnog festivala pisaca u Indiji u organizaciji Interkontinentalnog kulturnog druženja (India Inter-Continental Cultural Association) iz Chandigarha

Dinku Telećanu u indijskom je gradu Thiruvananthapuramu dodijeljena nagrada za književnost, u okviru 10. Međunarodnog festivala pisaca u Indiji u organizaciji Interkontinentalnog kulturnog druženja (India Inter-Continental Cultural Association) iz Chandigarha.
Desetu godinu zaredom Indijsko interkontinentalno kulturno udruženje, koje od 1994. radi na promicanju književnosti, umjetnosti i kulture te na međunarodnom povezivanju književnika i kulturnih djelatnika, u suradnji s časopisom Kafla Inter-continental, koji objavljuje radove značajnih indijskih i međunarodnih pjesnika, organizirao je međunarodni spisateljski festival, u sklopu kojega se odvijala i međunarodna konferencija pisaca, pjesnika i znanstvenika. Festival se potkraj svake godine održava u drugom indijskom gradu, a prošle, 2014. godine to je bio Trivandrum (po novome Thiruvananthapuram), glavni grad indijske savezne države Kerale, gdje su se od 27. do 29. prosinca okupili pisci iz svih krajeva Indije i svijeta.
(www.hrvatskodrustvopisaca.hr)

Podijeli ovaj članak
Skip to content