Tečaj švedskoga jezika u HKM u Göteborgu

2 min čitanja

Skupinu od 24 učenika poučava prof. Pavo Mihaljević, a prema prijavama ima zainteresiranih za još jednu do dvije grupe. Ukoliko se pronađe učitelj i dobije dozvola za novu grupu, nastavit će se s istim programom

U Hrvatskoj katoličkoj misiji u Göteborgu početkom nove pastoralne godine započeo je tečaj švedskog jezika namijenjen novim doseljenicima iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Na poticaj prof. Pavla Mihaljevića koji je i sam u Švedsku doselio prije četiri godine, a već radi kao profesor u osnovnoj školi, eksperimentalno se krenulo sa švedskim jezikom prije ljeta u sklopu misije.

Zahvaljujući Tomislavu Kneževiću, stalnom đakonu župe Kristus Konungens u Göteborgu, cijeli projekt je službeno počeo u sklopu Sankta Elisabets Folkhögskola, kako bi se na kraju tečaja dobila diploma koja vrijedi za buduće školovanje i lakši pronalazak posla.

Trenutno skupina ima 24 učenika koje poučava prof. Pavo Mihaljević, a prema prijavama ima zainteresiranih za još jednu do dvije grupe. Ukoliko se pronađe učitelj i dobije dozvola za novu grupu, nastavit će se s istim programom i novom grupom.

Ciljevi organiziranog učenja švedskog jezika za Hrvate koji su tek stigli u Švedsku u sklopu HKM su lakše snalaženje u novim životnim okolnostima, međusobno povezivanje te upoznavanje sa životom i aktivnostima unutar HKM Göteborg i šire zajednice. Večernji termin tečaja, dva puta tjedno po dva sata, odlično je rješenje za sve koji rade. (IKA)

Podijeli ovaj članak
Skip to content