Tamburice u somborskom Hrvatskom domu

2 min čitanja

Druga večer manifestacije, koja ove godine bilježi svoje 36. izdanje, održana je u Somboru, koji je treći put bio domaćin festivala čiji je zadatak propagiranje koncertnog tamburaškog muziciranja

 

Nakon svečanog otvorenja Međunarodnog festivala hrvatske tamburaške glazbe 10. svibnja u Osijeku, druga večer ove tradicionalne manifestacije, koja ove godine bilježi svoje 36. izdanje, u subotu je održana u Somboru (Srbija), koji je treći put bio domaćin festivala čiji je zadatak propagiranje koncertnog tamburaškog muziciranja.
U dvorani somborskog Hrvatskog doma, prije početka natjecateljskog nastupa tamburaških orkestara, održana je mala svečanost. Prigodnim riječima obratio se Mata Matarić, predsjednik somborskog HKUD-a “Vladimir Nazor”, naglasivši kako su s posebnim zadovoljstvom prihvatili i ove godine ulogu festivalskog domaćina, a o samoj manifestaciji, koncertima na kojima se hrvatska tamburaška glazba izvodi u gostima, dakako i među Hrvatima u Somboru, govorio je Dragan Đurić, gk RH u Subotici. Potom je Kruna Fürst-Medić, dopredsjednica Hrvatskog tamburaškog saveza Osijek, obznanila da će posebnu Zahvalnicu velikom prijatelju festivalskog zvuka u Somboru dobiti Mata Matarić i Milka Tomić, dirigentica iz Drniša.
U natjecateljskom dijelu druge festivalske večeri, u nazočnosti publike koja je ispunila dvoranu Hrvatskog doma i srdačnim pljeskom nagradila sve izvođače, nastupila su četiri tamburaška orkestra, Tamburaški orkestar KUD-a “Juraj Lončarić” iz Hrženice, Tamburaški orkestar “Festival bunjevački pisama” Subotica, Tamburaški orkestar Krste Odaka iz Drniša i Subotički tamburaški orkestar. Voditeljica programa bila je glumica Vlasta Ramljak.
(Glas Slavonije)

 

 

Podijeli ovaj članak
Skip to content