Tamburaški oproštaj u Lemešu

2 min čitanja

S ovom predstavom Mala scena Hrvatske čitaonice nastupit će na XIX. Danima hrvatskoga pučkog teatra u Hercegovcu koji se održavaju 22. i 23. veljače. Ova komedija Marjana Kiša izvedena na prošlogodišnjem Književnom prelu u Subotici, ali je od tada došlo do promjena i u tekstu i u glumačkoj postavi

Pred punom dvoranom u Domu kulture u Lemešu, 17. veljače, glumci amateri Male scene Hrvatske čitaonice iz Subotice nastupili su s komedijom „Tamburaški oproštaj“, autora teksta i redatelja Marjana Kiša.
Predsjednik Hrvatsko-bunjevačko kulturno-umjetničkog društva „Lemeš“ Marko Vilić najavio je ovu predstavu kao plod dobre suradnje dviju udruga, kao i radost što je ovo premijerno izvođenje ove predstave. Naime, ova je komedija izvedena na prošlogodišnjem Književnom prelu u Subotici, ali je od tada došlo do promjena i u tekstu i u glumačkoj postavi.
Publika je izvanredno toplo primila predstavu nakon koje su se domaćini i Subotičani dogovarali i o daljnjim planovima i suradnji. Zanimljivo je primijetiti kako su predstavu gledali i gosti iz Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva „Vladimir Nazor“ iz Sombora, što je rezultat nedavnog potpisivanja Sporazuma o suradnji dramskih skupina i osnivanju asocijacije.
S ovom predstavom Mala scena Hrvatske čitaonice nastupit će na XIX. Danima hrvatskoga pučkog teatra u Hercegovcu koji se održavaju 22. i 23. veljače 2013. u Hrvatskom seljačkom domu u Hercegovcu (Hrvatska). Subotičani će nastupiti u petak, 22. veljače, u 20 sati.
(ZKVH)

Podijeli ovaj članak
Skip to content